Piha- ja kaupunkitreeni 03

Tervetuloa Loikkakoplaan

Tervetuloa Loikkakoplan kaupunkitreeneihin!

Loikkakoplatreenin rakenne:

  • lämmittelypeli (15 min)
  • harjoitukset (yht. 1-2 h)
  • treenin lopettelu ja palkintovideo (5-10 min)

Tärkeää tietoa kaupunkitreenistä nro 3:

  • Tämä treeni poikkeaa hieman aiemmista siten, että harjoituksia tehdään pitkälti omatoimisesti.
  • On tärkeää, että ohjaaja tutustuu treenin kulkuun ja tehtäviin jo hyvissä ajoin ennen varsinaista treeniä.
  • Treenin suunnittelu vaatii ohjaajalta hieman etukäteistyötä, sillä harjoituspaikoista on otettava valokuvat ennen treenejä.
  • Palkintovideo on mahdollista katsoa treenin lopuksi, kun olette tehneet ainakin 3 tehtävää treenistä.
  • Vinkki: Löydätte tutustumis- ja nimipelit etusivulta! Voitte tehdä näitä treenien aikana.

Meihin voitte ottaa yhteyttä:

rasmus.kuvaja@parkourakatemia.fi

0505533442

Lämmittely 

Turvahippa! Yksi on hippa, joka huutaa, missä on seuraava turva. Turvana voi olla mikä vain selvästi erottuva paikka tai kohde lähistöltä. Esimerkiksi portaat, seinä, kaide, mikä vain mihin voi juosta koskettamaan, jolloin on turvassa. Aina huudon jälkeen ryhmä koettaa juosta turvaan ja jos jää kiinni, joutuu hipaksi. Sitten pelaamaan!

 

 

Harjoitus 1

Parkourkuva-arvoitukset! Ohjaaja on käynyt etukäteen napsimassa kuvia lähiympäristön rakenteista eli parkour-paikoista. Leiriläisten tehtävänä on kolmen hengen ryhmissä etsiä yksi kerrallaan ohjaajan näyttämät paikat ja miettiä niihin joko yksittäinen parkour-liike tai liikeyhdistelmä. Harjoitelkaa liike tai yhdistelmä sujuvaksi eli ei riitä, että vain keksitte ja teette liikkeen kerran. Sen jälkeen voitte käydä hakemassa ohjaajalta uuden kuva-arvoituksen.

Kun kaikki tai suurin osa pisteistä on käyty läpi, kierretään porukalla kuvien paikat läpi ja jokainen ryhmä voi näyttää, mitä liikkeitä on kyseiseen paikkaan keksinyt, ja muut ryhmät voivat kokeilla niitä.

Tässä harjoituksessa kannattaa korostaa sitä, että tehtävien tekemisessä ei ole kiire. Tarkoitus ei siis ole vain löytää paikat nopeasti ja juosta ne läpi vaan käyttää aikaa parkouraamiseen ja parkour-liikkeiden ideointiin. 

 

 

Harjoitus 2

Oma parkour-spotti! Nyt tutkitaan 3-4 hengen ryhmissä lähiympäristöä ja valitaan porukalle mieleinen spotti, johon harjoitellaan parkour-liike tai -liikesarja. Spotin ja liikkeitten keksimiseen ja harjoitteluun saa käyttää reilusti aikaa.

Kun liikesarjat on harjoiteltu, voi hakea ohjaajan paikalle ja esitellä oman spottinsa ja liikesarjansa. Jos aikaa jää, voi ryhmä esitellä muille ryhmille oman tuotoksensa ja toisten liikkeitä saa vapaasti kokeilla.

Tämän harjoituksen yksi tavoite on tutustuttaa parkourille tyypilliseen tapaan harjoitella. Lähtökohtaisesti parkour-treeni on omatoimitreeniä, jossa etsitään houkuttelevia harjoituspaikkoja ja luodaan niihin opittujen tekniikoitten pohjalta liikkeitä ja liikeyhdistelmiä. Kannattaa tässä tehtävässä korostaa tätä parkourille ominaista lajikulttuuria.

 

 

 

Palkintovideo

Upeaa, olette rehkineet koko treenin! Painakaa ”merkitse treeni valmiiksi” -nappia ja katsokaa tähän laatikkoon avautuva palkintovideo!

  • Katsokaa palkintovideo treeninnne lopuksi, kun olette pisteyttäneet ainakin 3 tehtävää.
  • Tämän päivän palkintovideossa tietoa tekniikasta nimeltä lazy vault eli vätysylitys!

Kiitos treenistä!