Haasteet parkour-harjoitusten järjestämisessä Suomessa

1.

Parkour on OKM:n toteuttaman kyselyn mukaan selvästi toivotuin harrastus koululaistne keskuudessa. Kysyntää on, mutta siihen on ollut haastavaa vastata.

2.

Hyvät paikat parkourin harjoitteluun ovat hajallaan ja talvella pitää päästä sisätiloihin. Talviharjoittelua varten rakennettuja parkour-tiloja on Suomessa vähän.

3.

Parkourin säännöllinen opettaminen esimerkiksi koulun salissa sieltä löytyvillä välineillä vaatii mittavan ammattitaidon. Tarvitaan kekseliäisyyden lisäksi vuosien kokemuksen lajista ja kyky soveltaa opetusmetodit ja harjoitteet koulun välineillä toteutettavaksi.

4.

Mittava lajitietämus parkourista ei yksin riitä. Lisäksi pitää osata skaalata opetus lapsille, tehdä siitä heille mielekästä pelillistämällä, ryhmäyttämällä ja antamalla lapsille mahdollisuus tehdä osa asioista omaehtoisesti. Kaiken tämän pitää vielä tapahtua turvallisesti. Mikä neuvoksi?

Ratkaisuna LOIKKAKOPLA

Loikkakopla on ainoa laatuaan. Järjestelmän avulla saat Suomen kokeneimpien parkour-ammattilaisten tarkkaan suunnittelemat ja ohjeistamat opetussisällöt tunneillesi.

Loikkakopla sisältää yksityiskohtaisen ohjeet yli 30:nnelle opetuskerralle. Jokainen kerta sisältää 7 harjoitusta, jotka on ohjeistettu sekä videolla että tekstillä. Näiden avulla kuka tahansa voi opettaa parkouria like-a-pro.

Toteuttaaksesi säännöllisiä parkour-harjoituksia Loikkakoplan avulla, tarvitsen vain

  • koulus salin, josta löytyy perusvälineet
  • ryhmällesi valvojan, jonka ei tarvitse tietää parkourista
  • mobiililaitteen tai tietokoneen, jolta näytät ohjeistukset lapsille

Kenelle?

Loikkakopla soveltuu kenelle tahansa, joka haluaa järjestää säännöllistä parkour opetusta lapsille tai nuorille koulun liikuntasalissa.

Jos järjestät esimerkiski harrastustoimintaa koulujen iltapäiviin, seurasi parkourharjoituksia tai vaikkapa kansalaisopiston parkourkurssia, niin ota yhteyttä.

MITÄ LOIKKAKOPLA SISÄLTÄÄ?

YLI 250 HARJOITUSTA

Loikkaplan treenit ovat jaksotettu kausiin. Ensin tehdään kausi 1, sitten kausi 2… Jokainen kausi sisältää 15 treenikertaa. Jokaisessa treenissä on 7 yksittäistä tehtävää. Jokainen tehtävä on toteutettavissa koulun salista löytyvillä välineillä ja on ammattilaisten huolella suunnittelema.

INNOSTAVAT VIDEO-OHJEISTUKSET

Jokaisesta harjoitteesta eli tehtvävästä on innostava video-ohjeistus, jonka ohjaaja voi opiskella etukäteen tai näyttää suoraan lapsille. Video-ohjeistuksen lisäksi jokaisesta tehtävästä on ohjaajalle suunnattu tiivis kirjallinen ohje.

HELPPOKÄYTTÖINEN JÄRJESTELMÄ

Loikkakoplan järjestelmää voit käyttää millä tahansa mobiililaitteella tia tietokoneella. Erillistä äppiä ei tarvitse ladata. Jokainen opetusryhmä saa järejstelmää omat tunnukset. Kirjautumalla pääsee sisään selkeään järjestelmään, jota on helppo ja nopea käyttää.

INNOSTAVAT TREENIT

Miksi Loikkakoplan harjoituksen innostavat lapsia ja nuoria? Ne kehittävät taitoja rakentamalla systaamaattisesti opitun päälle. Opetus tapahtuu erilaisten mielekkäin pelien avulla, jotka myös ryhmäyttävät ja luovat yhteenkuuluvuuden tunnetta. Osallistujille ei anneta useinkaan yhtä oikeaa tapaa, vaan he voivat itse luoda ja valita tapoja liikkua. Loikkakopla on rakennettu peliksi, joka motivoi pisteytyksellä, mitaleilla ja palkintovideoilla. Pisteitä ei saa nilkan ojentamisesta, vaan kavereiden kannustamisesta ja ahkerasta yrittämisestä.

HYVÄT KÄYTTÖOHJEET

Jokainen Loikkakoplan käyttäjä saa käyttöönsä selkeät käyttöohjeet, joissa videon avulla ohjeistetaan vaihe vaiheelta, miten järjestelmää käytetään ja miten opetuskertoihin kannattaa varautua.

LOIKKAKOPLAN OHJAAJAKOULUTUS

Voit halutessasi osallistua koulutukseen (3x90min), jossa käydään läpi oleellisimmat asiat, mitä liittyy lapsille ja nuorille järjestettäviin parkour-harjoituksiin Loikkakoplan avulla. Koulutus järjestetään etänä ja kaikki koulutuksen materiaali on käytössäsi myös jälkikäteen, jos haluat kerrata tai koulutuksen aikataulut eivät sopineet omiisi.

KETKÄ OVAT LOIKKAKOPLAN TAKANA?

Perttu ”Hämähäkki” Pihlaja

Suomen ensimmäinen parkour-ammattilainen. Tunnettu lajin pioneerinä vuodesta 2003 ja kierrellyt laajasti maailmalla treenaamassa, opettamassa ja esiintymässä. Parkour-opetuksen edelläkävijänä on ollut luomassa opetuskonsepteja lapsille, perheille jne…

Jaakko ”Liekki-Jaska” Junttila

Yli 10 vuoden opetuskokemus parkourista ja yksi maailman johtavista parkour-alue ja -väline suunnittelijoista. Jaakon ahkeruus ja kekseliäisyys ovat monen Parkour Akatemian ja Loikkakoplan innovaation takana.

Juho ”J-Rock” Kallio

Juho on koulutukseltaan liikunnan opettaja, mutta innostunut ja uutta luova mieli on saanut hänet päätymään parkour-ammattilaiseksi. Juho on usean parkourin ympärille rakennetun digitaalisen ratkaisun takana.

Näin saat Loikkakoplan käyttöösi ja järjestät innostavat parkour-harjoituksen helposti?

1.

Täytä sivun alalaidasta löytyvä lomake ja lähetämme teille sopimuksen allekirjoitettavaksi. Tässä vaiheessa sinun ei vielä tarvitse tietää montako opetusryhmää teillä tulee olemaan eikä niiden yksityiskohtia. Kunhan niitä järjestyy ainakin yksi.

2.

Kartoita montako opetusryhmää tulette järjestämään seuraavalla kaudella (syys tai kevät) ja kysy näihen ohjaajat. Saat meiltä mukaan innostavia materiaaleja sekä osallistujien että ohjaajien saamiseksi.

3.

Kerro meille opetusryhmien määrä ja ajat sekä niiden ohjaajat. Voit myös halutessasi tilata ohjaajille koulutuksen. Nämä tiedot voit lähettää meille täyttämällä määrälomakkeen.

4.

Lähetämme sinulle ja kaikille ohjaajille opetusryhmäkohtaisen tunnuksen, joilla he pääsevät käyttämään Loikkakoplaa. Aloitatte silloin kun teille sopii ja käytätte sisältöjä teille sopivassa aikataulussa.

KÄYTTÄJÄKOKEMUKSIA LOIKKAKOPLASTA

100% palautekyselyyn vastanneista suosittelee Loikkakoplaa myös muille

Palautetta ensimmäisistä harjoituksista

Siilinjärvi: ”Lapset innostuivat pisteiden saamisesta todella paljon ja ymmärsivät videoiden avulla ohjeet hyvin. 🙂 Emme ehtineet tekemään aivan kaikkea, koska halusimme pitää aluksi lyhyen tutustumistuokion.”

Jyväskylä: ”Kaikki toimii todella mukavasti! Radat on simppeleitä, nopeita rakentaa ja tekemistä sopivasti muttei liikaa.”

Kokemuksia Loikkakopla-sovelluksen järjestelmästä

Sonkajärvi: ”Kätevä miettiä heti spotin (tehtävän) jälkeen, miten se sujui lasten mielestä ja saada suoraa palautetta.”

Isokyrö: ”Ohjevideot loistavia, lapset osasivat heti niiden perusteella tehdä”

Mikä on parasta Loikkakoplassa?

Sonkajärvi: ”Tuntien helppous.”

Imatra: ”Lasten liikkunan ilo ja riemu. Pikkujäbät vetää ilman paitaa tyttöjen seassa. Aivan huippua.”

Multia: ”Se kun kaikki oppivat samaa matkaa omia taitojaan ja kehittävät hieno- ja karkea motoriikkaa eteenpäin ja saa yhdessä pitää hauskaa onnistumisten joukossa.”

 

Usein kysyttyjä kysymyksiä

MITÄ LOIKKAKOPLA MAKSAA?

Yhdelle opetusryhmälle yksi kausi (syys tai kevät) sisältää 15 treeniä ja se maksaa 590€ (+alv). Jos kaudella toimii useampi opetusryhmä, on hinta kolmannesta ryhmästä alkaen reilusti edullisempi: 350€ (+alv)

Onko LOIKKAKOPLA KALLIS?

Ei. Päinvastoin. Jos tilaan parkour-ammattilaisen paikalle ohjaamaan tunteja, muodostuu tuntihinta matkakuluineen huomattavasti kalliimmaksi. Loikkakoplalla selviät murto-osalla tästä ja saat huippuammattilaisten luomat sisällöt tunneille käyttöösi.

KUINKA ISOLLE RYHMÄLLE?

Loikkakopla on suunniteltu 5-15 hengen ryhmille. Määrää voidaan kasvattaa, jos ohjaajan ryhmänhallintataidot riittävät tai lisäämällä ryhmään toinen ohjaaja.

MILLOIN VOIN ALOITTAA?

Voit aloittaa ja käyttää Loikkakoplaa joustavasti omien aikataulujesi mukaan. Yksi kausi sisältää aina 15 treenikertaa ja on tarkoitettu käytäväksi läpi esim. syksyn tai kevään aikana, mutta järjestelmä ei sido sinua mihinkään tiettyyn aikatauluun.

MITEN SAAN LOIKKAKOPLAN KÄYTTÖÖNI

Täytä sivun alalaidasta löytyvä tilauslomake. Tämän jälkeen teemme kanssasi sopimuksen. Sopimuksen teko vaiheessa, sinun ei vielä tarvitse tietää montako opetusryhmää loikkakoplan avulla toteutetaan, eikä niiden aikaa tai toteutuspaikkaa.

This is a simple headline

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat.

This is a simple headline

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat.

TILAA PARKOUR KURSSIT

TÄHÄN TULEE LOMAKE