LOIKKAKOPLA

Sovellus, jolla kuka tahansa voi opettaa parkouria

Suomen kokeneimpien parkour-ammattilaisten ohjeistama ja suunnittelema säännöllinen opetus saatavilla kaikkialle Suomeen

TILAA LOIKKAKOPLA TAI KOKEILE SITÄ

Haasteet parkour-harjoitusten järjestämisessä Suomessa

1.

Parkour on OKM:n toteuttaman kyselyn mukaan selvästi toivotuin harrastus koululaisten keskuudessa. Kysyntää on, mutta siihen on haastavaa vastata.

2.

Hyvät paikat parkourin harjoitteluun ovat hajallaan ja talvella pitää päästä sisätiloihin. Talviharjoittelua varten rakennettuja parkour-tiloja on Suomessa vähän.

3.

Parkourin säännöllinen opettaminen esimerkiksi koulun liikuntasalin välineillä vaatii mittavan ammattitaidon. Tarvitaan kekseliäisyyttä, vuosien kokemus lajista ja kyky soveltaa opetusmetodit ja harjoitteet koulun välineillä toteutettaviksi.

4.

Mittava lajitietämys parkourista ei yksin riitä. Lisäksi pitää osata skaalata opetus lapsille ja tehdä siitä mielekästä pelillistämällä, ryhmäyttämällä ja antamalla mahdollisuus omaehtoisuuteen. Kaiken tämän pitää vielä tapahtua turvallisesti. Mikä neuvoksi?

Ratkaisuna LOIKKAKOPLA

Kenelle Loikkakopla sopii?

Loikkakopla käy kenelle tahansa, joka haluaa järjestää säännöllistä parkour-opetusta lapsille tai nuorille koulun liikuntasalissa.

Loikkakopla sopii esimerkiksi koulujen iltapäiväkerhotoimintaan, kansalaisopistoille, uhreiluseuroille yms.

Mitä LOIKKAKOPLA sisältää?


YLI 250 HARJOITUSTA

Loikkaplan treenit on jaksotettu kausiin. Ensin tehdään kausi 1, sitten kausi 2. Jokainen kausi sisältää 15 treenikertaa, joista kussakin on 7  parkourtehtävää. Kaikki tehtävät voi tehdä koulun salista löytyvillä välineillä.


INNOSTAVAT VIDEO-OHJEISTUKSET

Jokaisesta harjoitteesta on innostava video-ohjeistus, jonka ohjaaja voi katsoa etukäteen tai näyttää suoraan lapsille. Lisäksi jokaisesta tehtävästä on ohjaajalle suunnattu tiivis kirjallinen ohje.


HELPPOKÄYTTÖINEN JÄRJESTELMÄ

Loikkakoplaa voi käyttää millä tahansa mobiililaitteella tai tietokoneella. Erillistä sovellusta ei tarvitse ladata. Jokainen opetusryhmä saa omat tunnukset, joilla pääsee kirjautumaan selkeään järjestelmään, jota on helppo ja nopea käyttää.


INNOSTAVAT TREENIT

Loikkakoplan harjoitukset innostavat lapsia ja nuoria, koska ne kehittävät taitoja johdonmukaisesti. Opetus tapahtuu erilaisten mielekkäiden pelien avulla, jotka myös ryhmäyttävät ja luovat yhteenkuuluvuuden tunnetta. Osallistujille annetaan myös mahdollisuus itse luoda ja valita tapoja liikkua. Loikkakopla on rakennettu peliksi, joka motivoi pisteytyksellä, mitaleilla ja palkintovideoilla. Pisteitä ei saa nilkan ojentamisesta, vaan kavereiden kannustamisesta ja ahkerasta yrittämisestä.


HYVÄT KÄYTTÖOHJEET

Jokainen Loikkakoplan käyttäjä saa käyttöönsä selkeät käyttöohjeet, joissa näytetään videon avulla vaihe vaiheelta, miten järjestelmää käytetään ja miten opetuskertoihin kannattaa varautua.


LOIKKAKOPLAN OHJAAJAKOULUTUS

Ohjaaja voi halutessaan osallistua koulutukseen (3×90 min), jossa käydään läpi oleellisimmat asiat, jotka liittyvät lapsille ja nuorille järjestettäviin parkour-harjoituksiin Loikkakoplan avulla. Koulutus järjestetään etänä ja kaikki materiaali on käytössä myös jälkikäteen. Koulutus on hyödyllinen, vaikka ohjaajalla olisikin jo kokemusta lasten ja nuorten ohjaamisesta.

KETKÄ OVAT LOIKKAKOPLAN TAKANA?

Perttu ”Hämähäkki” Pihlaja

Suomen ensimmäinen parkour-ammattilainen ja yksi Parkour Akatemian perustajista

Hämähäkki Perttu on tunnettu lajin pioneerina vuodesta 2003 ja hän on kierrellyt laajasti maailmalla treenaamassa, opettamassa ja esiintymässä. Parkour-opetuksen edelläkävijänä Perttu on ollut luomassa opetuskonsepteja lapsille, perheille jne…

Jaakko ”Liekki-Jaska” Junttila

Suomen johtava parkour-välinesuunnittelija ja yksi parkour akatemian perustajista

Liekki-Jaskalla on yli 10 vuoden opetuskokemus parkourista ja hän on yksi maailman johtavista parkour-alueiden ja -välineiden suunnittelijoista. Jaakon ahkeruus ja kekseliäisyys ovat monen Parkour Akatemian ja Loikkakoplan innovaation takana.

Jaakko ”Liekki-Jaska” Junttila

Suomen johtava parkour-välinesuunnittelija ja yksi parkour akatemian perustajista

Liekki-Jaskalla on yli 10 vuoden opetuskokemus parkourista ja hän on yksi maailman johtavista parkour-alueiden ja -välineiden suunnittelijoista. Jaakon ahkeruus ja kekseliäisyys ovat monen Parkour Akatemian ja Loikkakoplan innovaation takana.

Juho ”J-Rock” Kallio

Parkour-opetusmateriaalien luomisen edelläkävijä ja yksi parkour akatemian perustajista

Juho on koulutukseltaan liikunnanopettaja, mutta innostunut ja uutta luova mieli on saanut hänet päätymään parkour-ammattilaiseksi. Juho on usean parkourin ympärille rakennetun digitaalisen ratkaisun takana.

Palautetta LOIKKAKOPLASTA

”Lapset innostuivat pisteiden saamisesta todella paljon ja ymmärsivät videoiden avulla ohjeet hyvin. 🙂 Emme ehtineet tekemään aivan kaikkea, koska halusimme pitää aluksi lyhyen tutustumistuokion.”

Siilinjärvi / Pöljän koulun parkour-ryhmä

”Kaikki toimii todella mukavasti! Radat on simppeleitä, nopeita rakentaa ja tekemistä sopivasti muttei liikaa.”

Jyväskylä / Janakan koulun iltapäiväkerho

”Kätevä miettiä heti spotin (tehtävän) jälkeen, miten se sujui lasten mielestä ja saada suoraa palautetta.”

Sonkajärvi / Yhtenäiskoulun parkour-kerho

”Ohjevideot loistavia, lapset osasivat heti niiden perusteella tehdä”

Isokyrö / keskustan alakoulun kerho

”Lasten liikkunan ilo ja riemu. Jäbät vetää tyttöjen kanssa samoja juttuja. Aivan huippua.”

Imatra / Vuoksenniskan koulun harrasteryhmä

”Se kun kaikki oppivat samaa matkaa omia taitojaan ja kehittävät hieno- ja karkeamotoriikkaa eteenpäin ja saa yhdessä pitää hauskaa onnistumisten joukossa.”

Multia / Alakoulun iltapäiväkerho

Usein kysyttyä

Yhdelle opetusryhmälle yksi kausi (syys tai kevät) sisältää 15 treeniä ja se maksaa 590€ +alv. Jos kaudella toimii useampi opetusryhmä, on hinta kolmannesta ryhmästä alkaen reilusti edullisempi: 350€ +alv.

Loikkakopla lukuvuodeksi 30 krt maksaa 1050€/ryhmä +alv (kolmannesta ryhmästä alkaen 675€/ryhmä + alv).

Tarjoamme myös kokonaisuuksia lyhytkursseille, monilajikerhoihin ja leireille. Kysy lisää meiltä!

Loikkakopla on suunniteltu 5-15 hengen ryhmille. Määrää voidaan kasvattaa, jos ohjaajan ryhmänhallintataidot riittävät tai lisäämällä ryhmään toinen ohjaaja.

Täytä sivun alalaidasta löytyvä tilauslomake. Tämän jälkeen teemme kanssasi sopimuksen. Sopimuksen tekovaiheessa sinun ei vielä tarvitse tietää, montako opetusryhmää loikkakoplan avulla toteutetaan, eikä niiden aikaa tai toteutuspaikkaa. Riittää että tiedät ainakin yhden ryhmän olevan tulossa. Ilmoita meille ryhmien tiedot sitten, kun alkavien ryhmien yksityiskohdat ovat selvillä.

Ei. Päinvastoin. Jos tilaan parkour-ammattilaisen paikalle ohjaamaan tunteja, muodostuu tuntihinta matkakuluineen huomattavasti kalliimmaksi. Loikkakoplalla selviät murto-osalla tästä ja saat huippuammattilaisten luomat sisällöt tunneille käyttöösi.

Voit aloittaa ja käyttää Loikkakoplaa joustavasti omien aikataulujesi mukaan. Yksi kausi sisältää aina 15 treenikertaa ja on tarkoitettu käytäväksi läpi esim. syksyn tai kevään aikana, mutta järjestelmä ei sido sinua mihinkään tiettyyn aikatauluun.

Kyllä voit! Pääset kirjautumaan Loikkakoplaan ihan omilla testitunnuksillasi ja katsomaan miltä yhden treenin ohjeistukseen liittyvä materiaali näyttää. Täytä sivun alalaidassa oleva Kokeile Loikkakoplaa -lomake ja saat testitunnukset välittömästi käyttöösi!

Tilaa Loikkakopla käyttöösi

Klikkaa alla olevaa painiketta ja täytä avautuva lomake, niin saat Loikkakoplan käyttöösi.

Lomakkeen täyttämisen jälkeen lähetämme sinulle palvelusopimuksen allekirjoitettavaksi. Yhden lukukauden sopimus ei sido sinua kuin yhden opetusryhmän toteuttamiseen Loikkakoplan avulla kyseisenä lukukautena (syksy tai kevät). Voit tehdä myös sopimuksen koko lukuvuodeksi, mikä sitoo toteuttamaan ainakin yhden ryhmän syksyllä ja ainakin yhden keväällä. Tarkemmat yksityiskohdat Loikkakoplan avulla toteutettavasta toiminnasta voit kertoa meille määrälomakkeella sitten, kun tiedät toteutettavien ryhmien tiedot.

Tilaa Loikkakopla

Kokeile Loikkakoplaa

Täytä alla oleva lomake, niin saat Loikkakoplaan testitunnukset , joilla pääset kurkkaamaan sisältöjä ja testaamaan Loikkakoplan käyttöä.


YHTEYSTIEDOT

Jos sinulle heräsi mitä tahansa kysyttävää Loikkakoplasta, ota ihmeessä yhteyttä: Rasmus Kuvaja – Loikkakoplan asiakkuuspäällikkö
050 5533442, rasmus.kuvaja (ät) parkourakatemia.fi